2007-03-06
Kolompos honlap
Kedves Látogatók!
Néhány, a honlapra mostanában felkerült újdonságra szeretném felhívni a figyelmét minden kedves vendégünknek. Kolompos táborral, együttes történetével, CD-k és a műsornaptárral kapcsolatban fogalmaztam néhány sort, kérem, olvassák figyelmesen!
skanzen_3.jpg
Tisch Gyöngyi - Ellesett pillanatok...
Kedves és szép szavakat kaptunk a Kolompos-portállal kapcsolatban, az elmúlt hónapokban, leveleken keresztül, vendégkönyvi bejegyzésként. Íme egyik legutóbbi:

„Nagyon jó a honlap és az együttes is, MELY AZ ÓVODÁMBAN IS ZENÉLT!!! Tisztán emlékszem rá, mert augusztus 5-én születtem és most kilenc éves vagyok...”

Köszönjük az elismerést mindazok nevében, akik tevékenységükkel hozzájárultak a Kolompos együttes életének, művészeti munkájának bemutatásához. Igyekszünk a jövőben is aktuálisak, színesek és a műsorainkhoz kapcsolódó információkban pontosak lenni.

Hogyan is kezdődött a Kolompos és a Világháló kapcsolata?

A saját honlap ötlete Tímár Sanyié volt, - ahogy én emlékszem 2002-2003-ban - nem teketóriázott sokat, nekilátott, és talán ő tudná a legjobban megmondani, hány éjen és nappalon át tanulta és szerkesztette is egyszerre az oldalunkat. Ez így is történt 2004. végéig. Azonban, ahogy haladt előre a Kolompos szekér, egy idő után kinőttük a kezdeti megjelenítési formát, el kellett gondolkozni azon, hogyan tovább? Egykori szervezőnk, menedzserünk ötlete volt, hogy ne mi „fabrikáljuk” honlapunkat, bízzuk szakemberekre. Így, rajta keresztül kerestük és találtunk rá Herendy Csillára (ő a grafikus, a látvány megteremtője) és „csapatára”: Simon Krisztiánra és Karl Péterre. Ők valósították meg, szépítették ilyen kedvesre elképzeléseinket, gondolatainkat, amikben mindig az volt a vezérlő elv, hogy legyen a honlapunk naprakész, színes, tükrözze a gyermekek világát, de ugyanakkor legyen „újságszerűen” pontos és tárgyszerű is.

Ilyen hosszú bevezető után jöjjön a lényeg! Milyen újdonságok vannak honlapunkon, illetve a Gyakran Ismétlődő Kérdések mintájára a használattal kapcsolatos kérdésekben is szeretnék néhány megerősítést, segítséget nyújtani.

1. Feléledt „Az együttesről” aloldal. A „hivatalos” együttesi bemutató mellett megtalálható itt a közönségünk által szinte egyáltalán nem ismert múltunk, a „mi történelmünk”.

2. A „Kolompos tábor” oldal már régóta üzemel, itt most annyi változás történt, hogy a „2007–es táborra” kattintva egy általunk szerkesztett lap jelenik meg. Ezen tudjuk a táborszervezéssel kapcsolatos híreket, gondolatokat megjeleníteni.

A „Regisztrációs felületre” majdan a táborba jelentkezettek juthatnak be, jelszó segítségével.

3. A „CD rendelésnél” lehet megtekinteni lemezeinket, belehallgatni a dalokba. Ha megtetszik valamelyik hanghordozó, a „Megrendelem!” gombra kattintva átkerülünk a Hangvető lemezterjesztő oldalára. Ők intézik a teljes lebonyolítást a rendelésfelvételtől a küldésig.

4. Sokszor gondot okoz a „közlekedés” műsornaptárunkban - a „Kolompos programok” –ban.

- A színes napokra kattintva jelennek meg a műsorok.

- Az aktuális hónapnév melletti nyilakkal lehet előre-hátra vándorolni a naptárban.

Észrevételeiket várjuk a Vendégkönyvbe, személyesebb kérdésekkel a honlapon keresztül az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. –n, illetve iwiw-en kereshetnek meg bennünket.

Kolompos Zoltán