2005-09-01
 
Elhalasztotta a Kolompos együttes a „Vitéz Levente” lemezfelvételét (Foto: Komoretto Gábor - Millenáris 2005-07-16
komoretto_1.jpg
 

Módosult a megszokott nyár végi, kora őszi menetrendünk. Már negyedik éve, hogy a Kolompos együttes augusztus végén „bevette” magát az erzsébetligeti stúdióba és elkészítette soronkövetkező lemezét. Egyszer egy királyfi, Furulyás Palkó, Jönnek a huszárok, Én elmentem a vásárba. Így volt ez szépen, annak rendje s módja szerint. Idén is ezt terveztük, csakhogy… De ne vágjunk a dolgok elébe.

Szépen csordogált minden, mint a patak a maga medrében. A szokásos előkészületeken túl voltunk, lemez összeállítás, ötletek, elképzelések összegyűjtése, hangszerelések, próbák, stúdió lefoglalása. Mégis az utolsó pillanatban úgy határoztunk, hogy jövőre halasztjuk a lemez megjelentetését. Hogy miért? Hát, íme a magyarázat:

Tavasszal a sok-sok szereplés mellett akadt elég tennivalónk. Új honlapunkkal kapcsolatos egyeztetések, az „Én elmentem a vásárba” DVD kiadása. Két új klubot indítottunk el: a Benczúr Házban és a gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központban. Aki járt a gödöllői táncházban, megmondhatja, hogy nem kevés szervezői munka kellett ahhoz, hogy ilyen szép körülmények között fogadhattuk a közönségünket. Külön köszönet illeti ezért a díszítőket, a halásztelki Pöcök Kulturális Egyesület tehetséges tagjait! Még fel sem ocsúdtunk, és máris „nyakunkon volt” a második Kolompos Családi Tábor szervezése. Mondhatná valaki: olyan jól sikerült az első, mit kellett ezen még szervezni? Valóban, kezdetben mi is így gondoltuk, de a sok-sok érdeklődő, jelentkező, a megnövekedett létszám mind új helyzetet és megoldandó új feladatokat teremtett. Két Tv-szerepléssel, két reggeli műsorban, az M2-n és a Duna Tv-ben, vidéki utazásokkal: Sopron, Mosonmagyaróvár, Alcsútdoboz, Szerencs, Bécs, Jászapáti, Lakitelek, Etyek, Dunaújváros, Pilis, Eger, Páty... ilyesmivel múlattuk az időt.

Hát így történt, így esett, hogy a medve éhes lett… a Kolompos meg jó fáradt mikor arra került volna sor, hogy a következő két és fél hetet intenzív felkészüléssel, lemez-próbákkal töltsük. Úgy éreztük, hogy, még nem pihentük ki a tavaszi fáradtságot sem. Arra gondoltunk, ha azt szeretnénk, hogy ne szakadjon meg a sorozat, ne erőltetssük minden áron a CD-felvételt. Legyen az ötödik is olyan szépre, kedvesre formálva, mint az eddigiek.

 

Reméljük, hogy majd a kicsi kritikusaink véleményükkel utólagosan igazolják elhatározásunk helyességét!

Hát így nem készült el a „Vitéz Levente”, de ahogyan a címben van, ami késik, nem múlik!

- NMZ -