2007-11-25
Egyszer egy… mit gondolt magában
KAPHATÓ AZ ANIMA ÉS A BOOKLINE BOLTJAIBAN!

„Régóta töprengtem azon, hogy milyen jó is volna az általunk előadott zenés mesejátékokat mesekönyv formájában is megjelentetni. Nem vagyok grafikus, sem festőművész, ellenben rajzolni mindig is szerettem. Egy nap odaálltam Zoli elé, és - mint a mesében - „egy életem, egy halálom” elmondtam neki, hogy mesekönyvet szeretnék rajzolni."

egyszeregy_5.jpg
Egyszer egy királyfi - Mesekönyv
Hamarosan megjelenik a Kolompos együttes legújabb kiadványa – az első MESEKÖNYV – az Egyszer egy királyfi. Ajánljuk kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt, azoknak, -akik már ismerik együttesünk első lemezét és azoknak is, akik még nem. Rajzos meséskönyv születetik a Kolomposoktól – szerethetik az egészen apró csemeték, de egyben olvasókönyvnek is szánjuk az iskolásoknak, az iskolába igyekvőknek. Érdekessége, hogy a szép rajzokat a Kolompos együttes táncos-muzsikus-mókamestere Szántai Levente készítette. Álljon itt alább ajánlónak Levente néhány gondolata az Egyszer egy királyfi mesekönyvről.

„Régóta töprengtem azon, hogy milyen jó is volna az általunk előadott zenés mesejátékokat mesekönyv formájában is megjelentetni. Nem vagyok grafikus, sem festőművész, ellenben rajzolni mindig is szerettem.

Egy nap odaálltam Zoli elé, és - mint a mesében - „egy életem, egy halálom” elmondtam neki, hogy mesekönyvet szeretnék rajzolni. Meghallgatta, hogy mire „vetemednék”, s csak annyit mondott: Rajzold meg! Nekiláttam hát rajzolgatni, úgy ahogyan az én képzeletemben él a mese. Amikor megmutattam az első rajzokat a fiúknak, bizony nagyon izgultam, vajon mi lesz a véleményük. Tetszett nekik, és Zoli hajdani szerkesztői tapasztalatait felhasználva (FolkMAGazin) összeállítottuk a terveket. (ezt ide – azt oda).

Számomra az már csak hab volt a tortán, amikor egy igazi grafikus, Herendy Csilla – neki és Baukó Bernadettnek köszönhetjük a könyv szerkesztését – elismerően szólt a rajzokról, sok jó ötlettel segítve a munkánkat. A mesekönyv kedves színei Herendy Veronika munkáját dicsérik.

Sokat ültünk fölötte, töprengtünk, beszéltünk róla, szeretgettük. Igyekeztünk igényes, egyedi, az együttes kiadványaihoz illő mesekönyvet alkotni, melyben reméljük, hogy sok örömét leli kicsi és nagy egyaránt.”

Szántai Levente