Kőleves

Kolompos - KőlevesA Kolompos táborban mutattuk be a először a"Kőlevest", ami valójában két mese. Az alaptörténet a zsugori ám kíváncsi öregasszonyról és az obsitos katonáról szól, aki némi élelem reményében zörget be a falu széli házba, ám nem jár szerencsével. Erre megkéri a fukar asszonyságot, legalább egy kőlevest hadd főzzön, s miközben készül az étek, elmeséli Mátyás király és az okos székely leány történetét.

Lúdas Matyi

Kolompos - Lúdas MatyiFazekas Mihály klasszikus "négylevonásos" elbeszélő költeménye ezúttal a Kolompos együttes tolmácsolásában jelenik meg a színpadon sok díszlettel, kellékkel, a közönség soraiból választott gyerekszereplőkkel és természetesen jó kis muzsikákkal.

Egyszer egy királyfi...

Kolompos - Egyszer egy királyfiAz "Egyszer egy királyfi mit gondolt magában..." ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel /óvó nénik, tanító nénik, anyukák /, sok humorral és erkölcsi tanulsággal: a szeretet és a hűség többet ér, mint a pénz és a hatalom.

Furulyás Palkó

Kolompos -  Furulyás PalkóDramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében. /A juhait elvesztő pásztor, vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása/

Jönnek a huszárok

Kolompos - Jönnek a huszárokAz 1848-49-es szabadságharc korának hangulatos bemutatása lepedőre festett falusi táj díszlettel, huszároknak öltözött gyermekszereplőkkel, kisdobossal, zászlóvivővel, katonákat búcsúztató, fejkendőt viselő, keszkenővel integető lányokkal, verbunkos tánccal, muzsikaszóval.

Vitéz Levente

Kolompos - Vitéz LeventeHogyan nevetteti meg, s kapja feleségül Vitéz Levente a Király szomorú leányát, később hogyan találja meg a Háromfejű Sárkány által elrabolt Királykisasszonyt, miközben vándorol vidékekről, vidékekre, és érdekesebbnél érdekesebb muzsikákkal és táncokkal ismerkedik meg...erről szól a Kolompos mesetár legújabb, egyben eddig leghosszabb darabja.

A Pünkösdi királykisasszony

Kolompos - PünkösdGyermekekből választott, "felbajuszozott" öreg királyok, koronás, fiatal trónörökösök, pünkösdi királyfi, pünkösdi királykisasszony, baldachint tartó udvarhölgyekkel, koszorús lányokkal, májusfás vőfély, a királykisasszonyt kísérő pajzsos, fakardos, falovas, sisakos páncélos vitézek, királyságok, mese, ének, muzsikaszó, vidám táncmulatság.